Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem, přidáme zbylý cukr, mícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme směs jen lehce probublávat, nepřikryté pokličkou. Občas promícháme. Asi po 1 hodině začne směs houstnout a krásně voní karamelem. Tu správnou hustotu poznáme tak, že na malý talířek kápneme trochu směsi, necháme vychladit a když je po vychlazení hustá, aby se dala namazat, je to ono. Směs necháme vychladnout do použitelné teploty a mažeme na palačinky. Karamelovou pomazánku můžeme uschovat v ledničce do příštího použití.
Palačinky: Všechny ingredience na palačinky dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu i s olejem. Podle potřeby přidáme více mléka. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem. Palačinky se takto nepotrhají. Hotové palačinky potřeme karamelovou náplní a zdobíme například šlehačkou nebo ovocem.
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty