Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a necháme přes noc uležet. Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem, na dno vyskládáme plátky slaniny, na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli, navrstvíme marinované maso a na něj poklademe na kolečka nakrájené oloupané jablko bez jádřince. Přelijeme promíchanou směsí vajec, strouhaného sýru a mleté sladké papriky. Dáme zapéct do trouby. Jako příloha jsou vhodné brambory na různé způsoby.
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem – necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.