Malé pizzy Z vody cukru a droždí uděláme kvásek, potom do něj dáme olej a hladkou mouku. Těsto musí být polotuhé. Nakonec necháme… více o Malé pizzy
Bramboračka se sušenými houbami Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky.… více o Bramboračka se sušenými houbami
Bramboračka ze strouhaných brambor Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem… více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Nejkrásnější jarní dorty: Pokochejte se sladkou nádherou! Jaro je období plné živých barev, přírody, která rozkvétá, a svěžích chutí. A co by mohlo lépe… Celý článek
Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z… Chcete-li připravit řízky trochu jinak a přitom neušpinit moc nádobí, tento recept známého… Celý článek
Mandloně v Hustopečích rozkvétají. Pokochejte se jejich nádherou! Mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku je unikátem. Je totiž největší nejen u nás, ale i v… Celý článek
5 skvělých dezertů, které zvládnete bez vážení. Stačí vám jen… Skvělé dezerty můžete upéct i v případě, že zrovna nemáte po ruce kuchyňskou váhu, případně v… Celý článek
Makový zákusek s nemletým mákem **Těsto:** cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do… více o Makový zákusek s nemletým mákem
Plnění šneci Nejprve rozšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem a sůl a vypracujeme vláčné… více o Plnění šneci
Rychlé kuřecí závitky Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a… více o Rychlé kuřecí závitky
Trochu jiný pudink V mléce rozpustíme máslo, přidáme cukr, až začne vřít, přisypeme krupici a mícháme do zhoustnutí. Poté přidáme… více o Trochu jiný pudink
Tvarohový biskupský chlebíček Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme… více o Tvarohový biskupský chlebíček
Pomazánka z droždí na másle nechháme zesklovatět cibuli, přidáme sýr a když se rozpustí přidáme droždí. více o Pomazánka z droždí
Velikonoční houbová nádivka Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a… více o Velikonoční houbová nádivka
Štrúdl z listového těsta Jablka je lepší nastrouhat na hrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí. Těsto rozválíme a posypeme… více o Štrúdl z listového těsta
PIZZA Margaretha Do misky vložíme rozdrobené KVASNICE, do kterých nalijeme VLAŽNOU MINERÁLNÍ VODU, OLIVOVÝ OLEJ A SŮL. Dobře promícháme… více o PIZZA Margaretha
Kořeněné vepřové řízky v alobalu Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata… více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Pikantní buřty v pivu a kečupu V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka.… více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Jemná surimi pomazánka Tyčinky rozmixujeme a smícháme s ostatními přísadami. Já osobně nesolím vůbec, ale manžel si přisoluje, takže dle… více o Jemná surimi pomazánka