g
zelenina
celer, petržel, pórek, kedluben, cibule, česnek – dle sezóny
Postup přípravy receptu
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a přidáme nahrubo strouhané brambory a libeček. Promícháme a vaříme 15 minut. Přidáme máslo, ochutíme pepřem, dosolíme dle chuti. Kdo má rád, může přidat utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Nakonec ozdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Restujeme 5 minut a pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory a zeleninu na…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka