g
zelenina
celer, petržel, pórek, kedluben, cibule, česnek – dle sezóny
Postup přípravy receptu
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a přidáme nahrubo strouhané brambory a libeček. Promícháme a vaříme 15 minut. Přidáme máslo, ochutíme pepřem, dosolíme dle chuti. Kdo má rád, může přidat utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Nakonec ozdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Restujeme 5 minut a pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory a zeleninu na…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou