g
zelenina
celer, petržel, pórek, kedluben, cibule, česnek – dle sezóny
Postup přípravy receptu
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a přidáme nahrubo strouhané brambory a libeček. Promícháme a vaříme 15 minut. Přidáme máslo, ochutíme pepřem, dosolíme dle chuti. Kdo má rád, může přidat utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Nakonec ozdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Restujeme 5 minut a pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory a zeleninu na…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany