g
zelenina
celer, petržel, pórek, kedluben, cibule, česnek – dle sezóny
Postup přípravy receptu
Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno, vložíme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15–20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme a přidáme nahrubo strouhané brambory a libeček. Promícháme a vaříme 15 minut. Přidáme máslo, ochutíme pepřem, dosolíme dle chuti. Kdo má rád, může přidat utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Nakonec ozdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli. Restujeme 5 minut a pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory a zeleninu na…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta