Oškrábeme si brambory a nastrouháme najemno. Do misky vysypeme mouku, poté přilijeme mléko, vejce a přidáme majoránku. Česnek oloupeme, najemno namačkáme a přidáme do misky. Dochutíme solí a pepřem. Nachystáme si pánev, na které rozehřejeme olej. Pak už pomalinku smažíme tenké placky.
Můžeme si k hotovým bramboráčkům dát i sklenici mléka.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort