Oškrábeme si brambory a nastrouháme najemno. Do misky vysypeme mouku, poté přilijeme mléko, vejce a přidáme majoránku. Česnek oloupeme, najemno namačkáme a přidáme do misky. Dochutíme solí a pepřem. Nachystáme si pánev, na které rozehřejeme olej. Pak už pomalinku smažíme tenké placky.
Můžeme si k hotovým bramboráčkům dát i sklenici mléka.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky