Rozehřejeme si pánev a na ní zprudka osmažíme maso. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku společně smažíme. Nakonec zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme ještě společně vařit.
Brambory a česnek najemno nastrouháme, přidáme směs libečku a petržele (možno nahradit majoránkou, ale s těmito bylinkami mi to osobně chutná více), sůl, pepř, drcený kmín. Hladkou mouku (nemusíme se bát jí tam dát dost, vždy se to dá změknout mlékem), mléko (s ním nešetřit, jen ať plavou) a úplně nakonec 1 až 2 vejce.
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa