Rozehřejeme si pánev a na ní zprudka osmažíme maso. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku společně smažíme. Nakonec zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme ještě společně vařit.
Brambory a česnek najemno nastrouháme, přidáme směs libečku a petržele (možno nahradit majoránkou, ale s těmito bylinkami mi to osobně chutná více), sůl, pepř, drcený kmín. Hladkou mouku (nemusíme se bát jí tam dát dost, vždy se to dá změknout mlékem), mléko (s ním nešetřit, jen ať plavou) a úplně nakonec 1 až 2 vejce.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku