
3.67
RADA: Masová směs
RADA: Bramboráky
Připravíme palačinkové těsto, upečeme palačinky. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podusíme, přidáme na plátky… více o Zapečené palačinky s masovou směsí
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené… více o Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí
Oškrábeme si brambory a nastrouháme najemno. Do misky vysypeme mouku, poté přilijeme mléko, vejce a přidáme majoránku.… více o Bramboráčky
Chcete ovládnout umění přípravy trhaného masa? Připravte se na výjimečný gastronomický zážitek… Celý článek
Jedlé květy hlásí velký boom a v gastronomii se uplatňují čím dál tím častěji. Můžete je… Celý článek
Někomu slupka nevadí, někdo naopak potřebuje všechno oloupat. Pravda je, že některé slupky,… Celý článek
Je to tak, stále se od žen očekává, že budou vládnout pevnou rukou v kuchyni. Co tam ale dělat… Celý článek
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a… více o Kuřecí prsa se žampiony
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme drobný cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou… více o Pařížský mouřenín
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a… více o Rychlý Quiche – sýrový dort
Pokud je sýr moc slaný, naložíme ho přes noc do lednice do lázně se studenou vodou nebo do bílého jogurtu (ten potom… více o Smažený balkán
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání pizze do trouby oná pizza složila… více o Calzone – Plněná pizza
Na vál prosyjeme mouku, přidáme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme… více o Skořicová srdíčka
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce… více o Koprová omáčka od maminky
Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín, na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě… více o Mazurská zelňačka
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby… více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a… více o Dřevorubecký kastrůlek
Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak je plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5-8 minut. více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Játra nakrájíme na větší kousky, opepříme. Vložíme do pekáče, opepříme, podlejeme olejem (sádlem a pod.) a pečeme asi… více o Játra na jablkách