Brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, koření na bramborák, utřený česnek, papriku a propracujeme v těstíčko. Nadbytečnou vodu z brambor slijeme a zahustíme moukou.
Rozpálíme na pánvičce olej a vložíme těsto. Na vrch těsta položíme škvarky, půlkolečko salámu Vysočina a malé plátky cibule – vše trochu přitlačíme do těsta. Poté smažíme z druhé strany. Já smažím zprudka do hněda, protože miluju bramborák syrovější. Moc mi chutnají k pivu.
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a…
více o Bramborák plněný tvarohem
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem