Bramborák

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 8
      ks cibule malá kolečka
    • 5
      ks brambory velké
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek velké
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 5
      ks vysočina koleček
    • škvarky
    • koření na bramborák
    • 1
      ks paprika - bílá na malé kostičky
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Brambory nastrouháme na struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, koření na bramborák, utřený česnek, papriku a propracujeme v těstíčko. Nadbytečnou vodu z brambor slijeme a zahustíme moukou.
  • Rozpálíme na pánvičce olej a vložíme těsto. Na vrch těsta položíme škvarky, půlkolečko salámu Vysočina a malé plátky cibule –⁠ vše trochu přitlačíme do těsta. Poté smažíme z druhé strany. Já smažím zprudka do hněda, protože miluju bramborák syrovější. Moc mi chutnají k pivu.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: