Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Pažitku důkladně opereme, osušíme a nakrájíme najemno – polovinu z ní vmícháme do bramborového těsta. V jiné míse prošleháme tvaroh s mlékem, citrónovou šťávou, pepřem a trochou cukru. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opereme, osušíme nebo vytřepeme, oddělíme 4 snítky a zbylou nasekáme nadrobno. Spolu s česnekem vmícháme do tvarohu. V pánvi rozehřejeme tuk a upečeme bramboráky. Potřeme je tvarohovou směsí a přeložíme. Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninou.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.