Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Pažitku důkladně opereme, osušíme a nakrájíme najemno – polovinu z ní vmícháme do bramborového těsta. V jiné míse prošleháme tvaroh s mlékem, citrónovou šťávou, pepřem a trochou cukru. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opereme, osušíme nebo vytřepeme, oddělíme 4 snítky a zbylou nasekáme nadrobno. Spolu s česnekem vmícháme do tvarohu. V pánvi rozehřejeme tuk a upečeme bramboráky. Potřeme je tvarohovou směsí a přeložíme. Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninou.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou