Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Pažitku důkladně opereme, osušíme a nakrájíme najemno – polovinu z ní vmícháme do bramborového těsta. V jiné míse prošleháme tvaroh s mlékem, citrónovou šťávou, pepřem a trochou cukru. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opereme, osušíme nebo vytřepeme, oddělíme 4 snítky a zbylou nasekáme nadrobno. Spolu s česnekem vmícháme do tvarohu. V pánvi rozehřejeme tuk a upečeme bramboráky. Potřeme je tvarohovou směsí a přeložíme. Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninou.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem