Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Pak přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těsto. Do rozehřátého oleje lžící rozetřeme těsto a po obou stranách upečeme. Maso orestujeme na oleji, podusíme, přidáme nakrájené žampiony a nakrájenou kapii. Když je maso měkké, přidáme kečup a nastrouhanou nivu, kterou necháme rozpustit. Osolíme, opepříme. Na bramborák rozprostřeme masovou směs a posypeme strouhaným sýrem.
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a…
více o Bramborák plněný tvarohem
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky