Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme asi 15 minut při 220 °C dozlatova.
Nakrájíme na větší kusy a můžeme posypat moučkovým cukrem. Tyto bramboráky dělala moje prababička, a táta se po nich mohl utlouct. :-)
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku