Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme asi 15 minut při 220 °C dozlatova.
Nakrájíme na větší kusy a můžeme posypat moučkovým cukrem. Tyto bramboráky dělala moje prababička, a táta se po nich mohl utlouct. :-)
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh…
více o Skořicový koláč se švestkami
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát