Bramboráky

3

hodnoceno: 24
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g hladká mouka
    • hlávkový salát na ozdobení
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  • Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka. Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Listy salátu opereme, osušíme a pokrájíme, petrželku opláchneme. Bramboráky přeložíme a podáváme ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám.
  • Doba přípravy: 40 min.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: