Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku. Skoro tak polovina vody, kterou byste z nich ještě dostat mohli, by v nich měla zůstat, aby bramboráky nebyly suché. V míse smíchejte s ostatními ingrediencemi (mouku nakonec, tou s ladí finální konzistence, přidávat pomalu). Brambory postupem času hnědnou a pouští víc vody, takže se rovnou vrhněte s těstem k pánvi. Říká se, že se mají dělat na sádle. Zkusila jsem a mě to víc vyhovuje na oleji. Dávám ho tolik, aby rozehřátý přesně akorát pokryl celou nepřilnavou pánev. Díky vodě v bramborácích to bude ze začátku trochu prskat, ale to je cena za to, jak zlaté a šťavnaté budou. Po první straně chtějí tak 3 minuty minimálně, po té druhé jen dokud nebudou také zlaté, většinou už jen 2 minutky.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy