Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku. Skoro tak polovina vody, kterou byste z nich ještě dostat mohli, by v nich měla zůstat, aby bramboráky nebyly suché. V míse smíchejte s ostatními ingrediencemi (mouku nakonec, tou s ladí finální konzistence, přidávat pomalu). Brambory postupem času hnědnou a pouští víc vody, takže se rovnou vrhněte s těstem k pánvi. Říká se, že se mají dělat na sádle. Zkusila jsem a mě to víc vyhovuje na oleji. Dávám ho tolik, aby rozehřátý přesně akorát pokryl celou nepřilnavou pánev. Díky vodě v bramborácích to bude ze začátku trochu prskat, ale to je cena za to, jak zlaté a šťavnaté budou. Po první straně chtějí tak 3 minuty minimálně, po té druhé jen dokud nebudou také zlaté, většinou už jen 2 minutky.
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)