Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku. Skoro tak polovina vody, kterou byste z nich ještě dostat mohli, by v nich měla zůstat, aby bramboráky nebyly suché. V míse smíchejte s ostatními ingrediencemi (mouku nakonec, tou s ladí finální konzistence, přidávat pomalu). Brambory postupem času hnědnou a pouští víc vody, takže se rovnou vrhněte s těstem k pánvi. Říká se, že se mají dělat na sádle. Zkusila jsem a mě to víc vyhovuje na oleji. Dávám ho tolik, aby rozehřátý přesně akorát pokryl celou nepřilnavou pánev. Díky vodě v bramborácích to bude ze začátku trochu prskat, ale to je cena za to, jak zlaté a šťavnaté budou. Po první straně chtějí tak 3 minuty minimálně, po té druhé jen dokud nebudou také zlaté, většinou už jen 2 minutky.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy