Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku. Skoro tak polovina vody, kterou byste z nich ještě dostat mohli, by v nich měla zůstat, aby bramboráky nebyly suché. V míse smíchejte s ostatními ingrediencemi (mouku nakonec, tou s ladí finální konzistence, přidávat pomalu). Brambory postupem času hnědnou a pouští víc vody, takže se rovnou vrhněte s těstem k pánvi. Říká se, že se mají dělat na sádle. Zkusila jsem a mě to víc vyhovuje na oleji. Dávám ho tolik, aby rozehřátý přesně akorát pokryl celou nepřilnavou pánev. Díky vodě v bramborácích to bude ze začátku trochu prskat, ale to je cena za to, jak zlaté a šťavnaté budou. Po první straně chtějí tak 3 minuty minimálně, po té druhé jen dokud nebudou také zlaté, většinou už jen 2 minutky.
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem