Bramboráky alá KOKO

4.3

hodnoceno: 10
Příprava: 15 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g brambory
    • sůl Hodně soli
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupejte, nastrouhejte na drobno, dejte do misky. Odlijte vodu, lehce je při tom zmáčkněte, nebo je proházejte nad dřezem v sítku. Skoro tak polovina vody, kterou byste z nich ještě dostat mohli, by v nich měla zůstat, aby bramboráky nebyly suché. V míse smíchejte s ostatními ingrediencemi (mouku nakonec, tou s ladí finální konzistence, přidávat pomalu). Brambory postupem času hnědnou a pouští víc vody, takže se rovnou vrhněte s těstem k pánvi. Říká se, že se mají dělat na sádle. Zkusila jsem a mě to víc vyhovuje na oleji. Dávám ho tolik, aby rozehřátý přesně akorát pokryl celou nepřilnavou pánev. Díky vodě v bramborácích to bude ze začátku trochu prskat, ale to je cena za to, jak zlaté a šťavnaté budou. Po první straně chtějí tak 3 minuty minimálně, po té druhé jen dokud nebudou také zlaté, většinou už jen 2 minutky.
  • http://www.menudomu.cz/gulas-s-pivem/
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: