Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Zasypte je hladkou moukou, přidejte vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše dobře promíchejte.
Když je těsto příliš husté, zřeďte jej trochou mléka. Kolečka šunky nakrájejte na čtvrtky, dejte je na pánev do rozpáleného tuku, zalijte těstem a opečte po obou stranách dozlatova. Po obracení posypte bramboráčky nastrouhanou nivou, kterou nechte roztavit. Bramboráčky podávejte teplé ozdobené rajčaty a petrželkou.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete