Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Zasypte je hladkou moukou, přidejte vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše dobře promíchejte.
Když je těsto příliš husté, zřeďte jej trochou mléka. Kolečka šunky nakrájejte na čtvrtky, dejte je na pánev do rozpáleného tuku, zalijte těstem a opečte po obou stranách dozlatova. Po obracení posypte bramboráčky nastrouhanou nivou, kterou nechte roztavit. Bramboráčky podávejte teplé ozdobené rajčaty a petrželkou.
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari