Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Zasypte je hladkou moukou, přidejte vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše dobře promíchejte.
Když je těsto příliš husté, zřeďte jej trochou mléka. Kolečka šunky nakrájejte na čtvrtky, dejte je na pánev do rozpáleného tuku, zalijte těstem a opečte po obou stranách dozlatova. Po obracení posypte bramboráčky nastrouhanou nivou, kterou nechte roztavit. Bramboráčky podávejte teplé ozdobené rajčaty a petrželkou.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory