Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Zasypte je hladkou moukou, přidejte vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše dobře promíchejte.
Když je těsto příliš husté, zřeďte jej trochou mléka. Kolečka šunky nakrájejte na čtvrtky, dejte je na pánev do rozpáleného tuku, zalijte těstem a opečte po obou stranách dozlatova. Po obracení posypte bramboráčky nastrouhanou nivou, kterou nechte roztavit. Bramboráčky podávejte teplé ozdobené rajčaty a petrželkou.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky