Bramboráky

Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme… více o Bramboráky
2.65
Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme… více o Bramboráky
Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory dáme do mísy a smícháme s moukou, vejci, prolisovaným… více o Bramboráky
Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou… více o Výborné sváteční košíčky
Blížící se léto je obdobím zavařování a nakládání, které svědčí nejenom sezónní zelenině, ale… Celý článek
Bublanina je letní klasika a pro většinu z nás i sladká připomínka dětství a prázdnin. Skvělá… Celý článek
Někomu slupka nevadí, někdo naopak potřebuje všechno oloupat. Pravda je, že některé slupky,… Celý článek
Dezerty s tvarohem patří mezi ty nejoblíbenější ze všech. Milují je děti i dospělí a je… Celý článek
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme… více o Kotlety pro gurmány
Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě… více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě… více o Anglické zázvorové sušenky
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme. Nameleme si vařené uzené a… více o Nádivka z uzeného masa
Z ořechů, vejce a rumu vypracujeme těsto, kterým plníme formičku na úlky vysypanou moučkovým cukrem. Druhým koncem… více o Včelí úlky
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory… více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte… více o Florentský koláč
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a… více o Svíčková pro lenochy
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na… více o Královský koláč z Motrilu
Citron a limetku nakrájíme na plátky a vhodíme do džbánu/shakeru, přidáme limetku a led vše promícháme/prohrkáme,… více o Nealko Mojito
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku. Maso obalíme… více o Hovězí daube