Bramborová bašta – zapečená

3.17

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek rozetřený
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka
    • 250
      g anglická slanina
    • tuk do kulaté formy, průměr 18 cm
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • 300
      g vařené brambory
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy.
  • Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
  • Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i studené.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.