Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i studené.
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky