Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i studené.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos