Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i studené.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka