Oloupejte syrové brambory, zelí (kysané nebo jiné) propláchněte, sceďte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na slanině (špeku) trochu cibulky. Na to přidejte nakrájené zelí a zprudka osmahněte. Dále duste do poloměka. Mezitím si nastrouhejte na struhadle brambory na bramborové těsto.
Těsto si udělejte dle libosti. Já to dělám: brambory, vejce, česnek, cibuli (nastrouhat na struhadle), sůl, pepř, majoránka, mouka. Zamíchejte a přidejte zelí, které jste si před tím osmahli na cibuli a špeku. Pořádně promíchejte. Smažte na oleji na pánvi. Jsou to takové placky se zelím, ale díky špeku a cibuli získají výbornou chuť.
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.