Oloupejte syrové brambory, zelí (kysané nebo jiné) propláchněte, sceďte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na slanině (špeku) trochu cibulky. Na to přidejte nakrájené zelí a zprudka osmahněte. Dále duste do poloměka. Mezitím si nastrouhejte na struhadle brambory na bramborové těsto.
Těsto si udělejte dle libosti. Já to dělám: brambory, vejce, česnek, cibuli (nastrouhat na struhadle), sůl, pepř, majoránka, mouka. Zamíchejte a přidejte zelí, které jste si před tím osmahli na cibuli a špeku. Pořádně promíchejte. Smažte na oleji na pánvi. Jsou to takové placky se zelím, ale díky špeku a cibuli získají výbornou chuť.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem