Oloupejte syrové brambory, zelí (kysané nebo jiné) propláchněte, sceďte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na slanině (špeku) trochu cibulky. Na to přidejte nakrájené zelí a zprudka osmahněte. Dále duste do poloměka. Mezitím si nastrouhejte na struhadle brambory na bramborové těsto.
Těsto si udělejte dle libosti. Já to dělám: brambory, vejce, česnek, cibuli (nastrouhat na struhadle), sůl, pepř, majoránka, mouka. Zamíchejte a přidejte zelí, které jste si před tím osmahli na cibuli a špeku. Pořádně promíchejte. Smažte na oleji na pánvi. Jsou to takové placky se zelím, ale díky špeku a cibuli získají výbornou chuť.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky