Oloupejte syrové brambory, zelí (kysané nebo jiné) propláchněte, sceďte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvičce osmahněte na slanině (špeku) trochu cibulky. Na to přidejte nakrájené zelí a zprudka osmahněte. Dále duste do poloměka. Mezitím si nastrouhejte na struhadle brambory na bramborové těsto.
Těsto si udělejte dle libosti. Já to dělám: brambory, vejce, česnek, cibuli (nastrouhat na struhadle), sůl, pepř, majoránka, mouka. Zamíchejte a přidejte zelí, které jste si před tím osmahli na cibuli a špeku. Pořádně promíchejte. Smažte na oleji na pánvi. Jsou to takové placky se zelím, ale díky špeku a cibuli získají výbornou chuť.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak