Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme a zalijeme smetanou. Promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud smetana na povrchu nedostane tmavě zlatou barvu a brambory nezměknou. Mezitím nakrájíme jarní cibulku (může být i normální, nebo pórek kvůli barvě) i s natí, na troše oleje z tuňákové konzervy ji dorůžova osmažíme, přidáme okapaného tuňáka a prohřejeme. Dochutíme pepřem a bazalkou (nešetříme).
Pečené smetanové brambory naaranžujeme na talíř a navrch dáme teplého tuňáka. Porci zasypeme sýrem. Doporučuji zapíjet bílým vychlazeným střikem nebo světlým pivem. Je to výtečná letní večeře.
Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat a uchováme v teple. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Cibuli dáme zpěnit…
více o Těstoviny s tuňákovou majdou
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy