Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi – poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky