
3
Na másle a oleji osmahneme cibuli, česnek, pórek a nakonec brambory. Přilijeme vývar a mléko (vaříme asi 20 minut).… více o Bramborová polévka
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a… více o Bramborová omeleta
Brambory dáme vařit se solí a kořením, mezitím si připravíme jíšku na cibulce, rozředíme, přivedeme k varu, přidáme… více o Bramborová omáčka
Vařit pro děti během letních prázdnin není úplně jednoduché. Mají každou chvíli hlad, často… Celý článek
Její dorty jsou úplně jiné než ty, které vidíte v cukrárnách. Podobají se spíš velkým … Celý článek
Léto na chalupě má své kouzlo. A jestli nevíte, co budete vařit, nezoufejte. S našimi tipy si… Celý článek
Letní vedra jsou tu a mnozí milovníci kávy tak přecházejí na „ledový režim“ v podobě ledové… Celý článek
Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme.… více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto… více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku
Celá vejce s cukrem dobře ušleháme do pěny, pak přidáváme pudinkové prášky a prášek do pečiva, a ještě prošleháme.… více o Pudinková bábovka
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky polodlouhlého tvaru, naložíme do podmáslí, do kterého dáme stroužky rozmačkaného… více o Kuřecí miniřízky
Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr, vyšleháme a přidáme mouku, promícháme metličkou. Dáme na namazaný a vysypaný… více o Jahodovo-vanilkové řezy
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba… více o Hovězí oháňka načerno
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté… více o Boloňská omáčka
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová… více o Citrónová rýže
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o Jahodovo-smetanové řezy
Smícháme (ručně či lépe mixérem) máslo a cukr, přidáme vejce a sodu rozpuštěnou ve dvou lžících mléka. Poté vidličkou… více o Americký banánový koláč
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině… více o Hermelínové řízky