Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi – poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou