Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Cibuli na kostičky osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi – poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová