Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme) doměkka. Zatím opečeme na lžíci oleje nakrájenou klobásku, cibuli a česnek. To vše pak na závěr zasypeme špetkou hladké mouky (jako na zápražku), zalijeme troškou vody a směs nalijeme do vody s bramborami uvařenými doměkka. Mícháme, přidáme bujónovou kostku a kelímek zakysané smetany smíchaný s polévkovou lžící hladké mouky. Znovu zamícháme a necháme povařit. Nakonec můžeme ochutit troškou octa, přidat pár kapek vody apod.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany