Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme) doměkka. Zatím opečeme na lžíci oleje nakrájenou klobásku, cibuli a česnek. To vše pak na závěr zasypeme špetkou hladké mouky (jako na zápražku), zalijeme troškou vody a směs nalijeme do vody s bramborami uvařenými doměkka. Mícháme, přidáme bujónovou kostku a kelímek zakysané smetany smíchaný s polévkovou lžící hladké mouky. Znovu zamícháme a necháme povařit. Nakonec můžeme ochutit troškou octa, přidat pár kapek vody apod.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari