Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory po všech stranách dozlatova, posypeme česnekem, nalijeme na ně rozšlehané vejce a posypeme majoránkou. Omeleta je hotová.
Rada: po vhození syrových brambor je nechte chvíli osmažit, aby tzv. „odskočily" od pánvičky. Pokud je budete chtít zamíchat moc brzo, budou k pánvičce přilepené.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka