Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory po všech stranách dozlatova, posypeme česnekem, nalijeme na ně rozšlehané vejce a posypeme majoránkou. Omeleta je hotová.
Rada: po vhození syrových brambor je nechte chvíli osmažit, aby tzv. „odskočily" od pánvičky. Pokud je budete chtít zamíchat moc brzo, budou k pánvičce přilepené.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka