Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory po všech stranách dozlatova, posypeme česnekem, nalijeme na ně rozšlehané vejce a posypeme majoránkou. Omeleta je hotová.
Rada: po vhození syrových brambor je nechte chvíli osmažit, aby tzv. „odskočily" od pánvičky. Pokud je budete chtít zamíchat moc brzo, budou k pánvičce přilepené.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí