Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory po všech stranách dozlatova, posypeme česnekem, nalijeme na ně rozšlehané vejce a posypeme majoránkou. Omeleta je hotová.
Rada: po vhození syrových brambor je nechte chvíli osmažit, aby tzv. „odskočily" od pánvičky. Pokud je budete chtít zamíchat moc brzo, budou k pánvičce přilepené.
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.